Telefoon: 06-13459048 | 013-5425304

Specialismen

CeDonAir > Specialismen

Wie is CeDonAir?

CeDonAir is een specialist voor Engineering, Installatie en onderhoud van kwalitatief hoogwaardige stofafzuiging- en filtersystemen. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor het leveren en monteren van leidingwerksystemen in de meest uiteenlopende toepassingen. 

Het idee achter CeDonAir is om met een kleine groep vakbekwame mensen méér service en kwaliteit te bieden bij het installeren van (stof)filterinstallaties en/of leidingwerksystemen. Hierbij heeft u als opdrachtgever het gehele project hetzelfde aanspreekpunt, welke u dan ook adequaat antwoord kan geven op uw vragen en/of wensen tijdens het verloop van het project.

CeDonAir beschikt over meer dan 35 jaar ervaring als betrouwbare en technisch vooruitstrevende partner in de luchttechniek.

Onze specialismen


Filterinstallaties

CeDonAir beschikt over een groot netwerk van verschillende filterleveranciers in Europa. Hierdoor zijn wij in staat om een filterinstallatie te kunnen leveren welke specifiek is aangepast aan uw wensen. Of het nu gaat om een eenvoudig stand-alone filter voor een machine of over een centrale filterinstallatie voor uw gehele machinepark: CeDonair heeft een gevarieerd aanbod van filterinstallaties met een capaciteit variërend van 2.000m3/h tot 150.000 m3/h.  Alle door ons geleverde filterinstallaties voldoen aan de huidige stand der techniek en zijn voorzien van de benodigde keurmerken en certificatie, waaronder Atex.114.
Tot onze levering behoren:
Overdrukfilters: hierbij zijn de ventilatoren gepositioneerd voor het filter. De productstroom zal hierbij eerst door de ventilator(en) gaan en dan ingeblazen worden in het filter. Hiervoor zijn transportventilatoren nodig.
Onderdrukfilters: hierbij zijn de ventilatoren gepositioneerd achter het filter. De productstroom zal hierbij eerst door het filter gaan en daarna dus gefilterd door de ventilator(en).
Voordelen hiervan zijn:
   • Energiezuiniger door gebruik van minder geïnstalleerd vermogen (kw.);
   • Een cascadesystem is hierbij mogelijk, waardoor energiebesparing plaatsvindt doordat de ventilatoren kunnen worden bij- en afgeschakeld naargelang de benodigde capaciteit. Minder onderhoud, dus hogere bedrijfszekerheid;
   • Minder vervuiling rondom de filterinstallatie doordat minder leidingwerk wordt toegepast in de ‘vuile zijde’ . Uitgezonderd hiervan (indien van toepassing) is het aftransportsysteem naar container of bunker.
Deze filters kunnen op hun beurt weer onderverdeeld worden in:
   • Perslucht-gereinigde filters
   • Spoellucht-gereinigde filters
   • Reiniging d.m.v. klop-trilmotoren

Het in te zetten filtermedium is geheel aan uw eisen aan te passen. Alles behoort tot de mogelijkheden: of het nu gaat om filterslangen, patronenfilters, filterelementen en/of in welke gradatie.


Ventilatoren

CeDonAir beschikt over een netwerk van verschillende leveranciers van ventilatoren in Europa. Hierdoor zijn wij in staat om een geschikte ventilator(en) te leveren welke specifiek is aangepast aan uw wensen en uw filterinstallatie.

Het hart van iedere filterinstallatie wordt gevormd door de toegepaste ventilator(s). Deze transporteren het stof en afval (de productstroom) afkomstig van de bewerkingsmachine(s) naar de filterinstallatie. Het transport kan via twee soorten ventilatoren: een transportventilator of een schone-lucht-ventilator. Het voordeel van een schone-lucht-ventilator is het veel hogere rendement ten opzichte van een transportventilator. Er kan met minder kw. dezelfde (of meer) capaciteit gecreëerd worden, wat energiebesparing oplevert. Dit type ventilator kan tevens in een cascadesysteem worden geplaatst. Hiermee kunnen ventilatoren bij- en/of afgeschakeld worden, wat wederom zorgt voor meer energiezuinigheid bij de filterinstallatie.

Het cascadesysteem werkt altijd in combinatie met het plaatsen van pneumatische schuifkleppen bij de machines. Deze worden alleen opengestuurd bij het opstarten van de desbetreffende machines. De gelijktijdigheid wordt bepaald door de totale capaciteit van ventilatoren in de filterinstallatie.

 


Leidingwerk

Voor het leveren van zowel standaard als klantspecifiek leidingmateriaal bent u bij ons op het juiste adres.

 Wij kunnen voor u het complete leidingwerk leveren in een standaard langsnaad gelaste uitvoering als ook dikwandige uitvoering in een gegronde, verzinkte of r.v.s uitvoering. Tevens leveren wij spiraal gefelst leidingwerk, en indien nodig geïsoleerd leidingwerk.

 

Ons programma bestaat uit:

Aftakstukken, broekstukken, T-stukken, Bochten ( 90° gr. 60° gr. 45° gr.30° gr. en 15° gr.)  Langsnaad gelaste buizen, Klembanden, Flenzen, Ophangbeugels (zowel muur- als dakbeugels), Inspectieluiken, Slangtule, Polyurethaanslangen, schuifafsluiters (manueel bediend en pneumatisch bediend) 

Neem voor verdere details en specificaties contact met ons op.